Kompletta Hyllor

Laddar...

Artiklar 1-15 av 23

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy
 • KUBIK Color, vägghylla – liten
  KUBIK Color, vägghylla – liten
  As low as 935,00  SEK
 • KUBIK Color, vägghylla – stor (L140 D20 cm.)
 • Vägghylla/tavelhylla (björk)
 • KUBIK ek – vägghylla – liten
 • KUBIK ek – vägghylla – stor
 • Vägghylla/tavelhylla (ek – L90 cm).
 • Vägghylla/tavelhylla (ek – L120 cm).
 • Hylla + konsol i vitmålad MDF – 50 x 15 cm.
 • Hylla + fäste i vitmålad MDF – 60 x 15 cm.
 • Hylla + konsol i vitmålad MDF – 70 x 15 cm.
 • Hylla + konsol i vitmålad MDF – 25 x 20 cm.
 • Hylla + konsol i vitmålad MDF – 60 x 20 cm.
 • Hylla + konsol i vitmålad MDF – 90 x 20 cm.
 • Hylla + konsol i vitmålad MDF – 120 x 20 cm.
 • Hylla + konsol i vitmålad MDF – 160 x 20 cm.
 • Artiklar 1-15 av 23

  Sida
  per sida
  Sätt fallande sortering
  Visa som Rutnät Listvy

  Allt om hyllset

  Ett hyllset eller lösa hyllor har många funktioner i ett modernt hem. Användningsområdet är stort och de dekorativa möjligheterna är oändliga. Där det finns en öppning går det alltid att fylla den med en hylla.

  Trævarefabrikernes Udsalg har trähyllor och vägghyllor i olika storlekar som passar in överallt. Välj mellan träslagen ek, björk eller furu. Här kan du också hitta lämpliga konsoler i olika utföranden.

  Det finns plats för en bokhylla var som helst

  Har du många böcker du inte vill göra dig av med, men alltför lite plats i vardagsrummet? Du kanske inte gillar att överbefolka väggen i vardagsrummet med gamla böcker? Det är också tråkigt att packa ner dem i lådor för förvaring på vinden. Där har ju ingen glädje av dem.

  Om du har en gillestuga, ett arbetsrum eller andra rum kan du skapa ditt eget minibibliotek genom att sätta upp några lösa hyllor eller hyllset. Det kanske finns en trappavsats med en bit kal vägg?

  En bokmal bör ha tillgång till sina böcker överallt. Litteratur som ligger och slänger på sängbordet skapar oordning. En enda hylla inom räckhåll löser problemet. Deckare som slukas kontinuerligt, politikerbiografier eller annan faktalitteratur som du kompletterar med för att vidga din horisont och jobbrapporter du vill uppdatera dig om är sådant som kan placeras på den här hyllan. Sängbordet vid din sida kan reserveras för din mobiltelefon och dina glasögon.

  Praktiska lösningar med hyllor

  Fördelen med att ha saker på hyllor istället för i stängda skåp och lådor är naturligtvis att du kan se sakerna. Att rota runt i ett skåp efter skorna är besvärligt och onödigt. Montera en skohylla så behöver du inte längre kasta ut alla joggingskor på golvet för att hitta vinterskorna.

  Flera hyllor i hallen kan ge plats till vantar eller annat man gärna tar på sig eller med sig samtidigt som man går ut genom dörren.

  I hemmakontoret eller arbetsrummet ska det inte heller ligga en massa saker och flyta runt. Saker som du vill ha nära till hands bör placeras i en hylla. Oavsett om det är ditt favoritverktyg eller årsbudgeten, ska de inte ligga tillsammans med andra saker som samlar damm.

  Något som ansamlas i våra hem är all slags elektronik för ljud och bild. Låt inte dvd-spelare, spelkonsoler och andra apparater ligga på golvet i tv-rummet. Tillhörande sladdar kan också samla damm och utgöra en brandrisk. En enda hylla löser problemet både praktiskt och estetiskt.

  Fyll tomrummet med en hylla

  En vägghylla i trä kan också ha en rent dekorativ funktion. En egen hylla för en familjebild är väl inte att begära för mycket. Hitta någon av de små hyllorna och komplettera med en elegant konsol i ek.

  Det finns egentligen inga gränser för vad man kan sätta på en hylla. Din oersättliga mingvas (eller en kopia du har fått av svärmor) kan till exempel placeras i en höjd där den inte riskerar att krossas vid barnens lek eller av husets hund. Annars kan hyllorna fyllas med fina minnen från semestrar du har varit på, barnens prissamlingar eller något annat som representerar dina kreativa kvaliteter.

  Ett ställe du kan fylla ut med en hylla kan till exempel vara i korridoren. Om det finns ett litet avstånd mellan dörren och väggen fyller du det med en hylla. Trappavsatser eller snedtak ger också möjligheter till fantasifull användning av hyllösningar.

  En trähylla behöver inte heller vara ”träfärgad”. De kan målas i alla regnbågens färger. Vår Kubik Color vägghylla kan också beställas i precis den färgen du vill ha. En anledning lika bra som någon för att skapa ett färgglatt hem.

  Konsoler i alla former

  Konsolen är det som håller upp hyllan. Vi har enkla konsoler i metall, men vi har också bra och solida saker i massiv furu.

  Du bör också se våra raffinerade Anyway-konsoler som är tillverkade i svart furu.

  Så här fäster du en hylla

  Du behöver inte be någon om hjälp med detta. Får du tag i en borr och skruvar kan du ordna det själv.

  Det är bra att köpa skruv och plugg tillsammans. Annars bör du veta att själva skruven ska vara minst 5 mm längre än pluggen.

  Mät upp exakt var du vill ha hyllan och se till att göra märken på exakt samma höjd. Borra sedan vinkelrätt (90 grader) i väggen. Om du är ovan vid att använda en borr, så kör på låg hastighet.

  Hålet ska ha ett djup som är åtminstone fem mm längre än pluggen. Därefter ska du rengöra hålet från borrdamm. Använd gärna en dammsugare till detta.

  Det är också viktigt hur du fäster konsolen. Om du inte köper dem tillsammans från Trævarefabrikernes Udsalg, är tumregeln att konsolen ska placeras 1/6 in under hyllan. För hyllor upp till en meter räcker det med två konsoler. Är hyllorna längre och speciellt tunna, bör du överväga flera.