Laddar...

9 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy
 • KUBIK Color, skrivbord – litet
  KUBIK Color, skrivbord – litet
  As low as 2125,00  SEK
 • KUBIK Color, skrivbord – stort
  KUBIK Color, skrivbord – stort
  As low as 2635,00  SEK
 • Ståbord (väggmonterat)
  Ståbord (väggmonterat)
  1699,00  SEK
 • Hurts (4 höga + 2 låga lådor + hjul). B30 cm.
 • Hurts (4 höga + 2 låga lådor + sockel). B30 cm.
 • Hurts (5 lådor + hjul). B40 cm.
 • BRICK TABLE 90x45x72 cm
  BRICK TABLE 90x45x72 cm
  3739,00  SEK
 • BRICK TABLE (TOP) 90 x 45 x 9 cm
 • BRICK TABLE benbock
  BRICK TABLE benbock
  1869,00  SEK
 • 9 artiklar

  per sida
  Sätt fallande sortering
  Visa som Rutnät Listvy

  Bord

  Ett bord – skrivbord, kontorsbord eller arbetsbord – är en självklarhet på de flesta arbetsplatser och i de flesta hem. Behovet av att utföra arbete i sittande ställning finns överallt. Det ställer krav på ergonomi och komfort, vilket i sin tur påverkar valet av skrivbord. Tänk därför på höjd, eventuell höjdjustering, storlek, tillbehör och gärna också utseende.

  På Trævarefabrikernes Udsalg har vi flera väl genomtänkta skrivbordslösningar för små och stora, som vårt KUBIK Color-skrivbord eller BRICK TABLE. Här finns också ståbord, hurtsar och hyllor.

  Du får mycket gjort med ett bra arbetsbord

  Särskilt när du arbetar hemifrån är det viktigt att skapa optimala arbetsförhållanden. På arbetsplatsen är det oftast ledningen som ska sörja för sådant. Hemma måste man ordna det själv.

  Då är det viktigt med sådant som placeringen av skrivbordet (vilket rum och var i rummet), din egen dygnsrytm och naturligtvis rätt skrivbord med alla nödvändiga tillbehör.

  Börja alltid med komforten när du väljer skrivbordet. Om skrivbordet inte är justerbart i höjdled är det A och O att du har ett bord som passar din längd. Du kan ta ett mått på det när du sitter rakt i sin stol. Armarna ska hänga slappt ner och armbågen stanna precis över bordet. Om du till exempel måste höja på axlarna för att arbeta kan du med tiden få problem. Möjligen kan du montera en utdragbar tangentbordsskiva om det är något som passar dig.

  Storleken på skrivbordet kan vara en smaksak. För normal användning av dator och några dokument är en standardstorlek mer än tillräckligt. Vissa människor gillar att ha korgar med pågående projekt i sin omedelbara närhet eller använda bordet som ett enkelt mötesbord. Då kan det snart vara på sin plats med lite större storlek.

  Förvaringsmöjligheter

  Andra saker eller projekt som du arbetar med kan förvaras i lådor eller hurtsar. Ett hyllsystem över skrivbordet är alltid praktiskt. Här kan du placera pärmar eller uppslagsverk så att du har dem inom räckhåll. Det kan handla om familjens ekonomi, en synonymordbok eller vad din erfarenhet säger att du behöver med jämna mellanrum.

  Var i huset skrivbordet ska stå beror på var du känner att du arbetar bäst. Det kan vara i sovrummet, i matsalen när det inte är några andra i rummet eller i ett separat kontorsrum om din bostad har ett.

  Tänk gärna på ljusförhållandena. Om det kommer in mycket starkt naturligt ljus genom fönstren kan det bli tröttsamt. Bordet bör då placeras så att du inte blir störd. Det kan vara bra att ha fönsterutsikt från arbetsplatsen, men det kan också vara distraherande.

  Lampor bör riktas ner mot arbetsbordet. Egna arbetslampor är att föredra, eftersom ofokuserad takbelysning inte ger tillräckligt med ljus.

  Om du nu vet precis vad du behöver, ska du ta en titt på skrivborden från Trævarefabrikernes Udsalg. Om du har en fast arbetsplats och inte tänker flytta dig behöver du ett rejält arbetsbord i massiv furu. Det ger tyngd och stabilitet i arbetsprocessen.

  En lättare och mer flyttbar lösning är vårt BRICK TABLE. Det levereras i björkplywood. Du monterar själv ben och lådfront. Bordet ser likadant ut på fram- och baksidan, så det kan vändas i önskad riktning eller stå fritt i rummet.

  Skrivborden kan levereras med sina egna lådor eller kompletteras med egna hurtsar. Hurtsarna är praktiska tack vare att de är flyttbara. De kan placeras på en sockel för ökad stabilitet, eller utrustas med hjul om innehållet behövs på flera olika platser.

  Ett annat sätt att förvara pärmar och annat är att montera några hyllrader över skrivbordet.

  Även den unga generationen behöver bra arbetsförhållanden. Bra arbetsvanor tränas upp med regelbunden läxläsning under optimala förhållanden. Fördjupning i främmande språk och komplexa matematiska beräkningar kräver som bekant koncentration. Ett skrivbord utan distraktioner med plats till bara det aktuella studiematerialet ger de bästa resultaten.

  Vårt väggmonterade KUBIC Color skrivbord kan visa sig vara ett bra val. Den ena bordskanten monteras i väggen, medan den andra utrustas med två bordsben. Som namnet antyder finns det i olika färger. Dessutom har vi flera storlekar att välja mellan.

  Naturliga tillbehör till det här skrivbordet våra eleganta KUBIK Color-vägghyllor. De monteras rakt ovanför arbetsplatsen. Det är ett bra ställe för favoritlitteratur och faktaböcker om dinosaurier eller världsrymde

  Arbeta stående

  Vi sitter en hel del. Ergonomer rekommenderar att vi byter arbetsställning regelbundet, och gärna står upp då och då. Höj- och sänkbara skrivbord har därför blivit vanliga på en del arbetsplatser.

  Du kan också kolla in vårt ståbord. Det är vägghängt och kan fungera som ett centralbord i hemmet. Här finns plats för almanackor, nycklar med mera.

  Allt du behöver för att inreda arbetsrummet

  I ett hörn av ditt hem där du ägnar dig åt ditt arbete eller din hobby, behöver du ofta fler saker än ett skrivbord. Hos oss hittar du allt för kontorsplatsen: hyllor, bokhyllor, anslagstavlor och affischlister. Se till att du har allt du behöver. Beställ här på nätet så levererar vi hem till dig.